HTML

filmekről

Olyan filmekről írogatok ezen a kis blogon, amelyek magukban hordoznak valamiféle eszmei mondanivalót, vagyis lehet róluk írni. Ezzel a blog nagymértékű szubjektivitását is elismerem, hiszen valamelyest önkényesen választom ki azt, hogy (szerintem) miről lehet írni, és miről nem. Számos olyan film van, amely soha nem fog belekerülni ebbe a blogba, pedg kiemelkedő, nélkülözhetetlen és alapműnek számít. Magamban hordozom azt a szkepticizmust, mely szerint bizonyos képi dominanciákat nem lehet eszmei síkon kifejezni. És azt is elismerem, hogy a katarzis pusztán tökélyre vitt képiséggel is elérhető, különösebb eszmei tartalom nélkül.

Friss topikok

Linkblog

Alfonso Cuarón – Children of Men (Az ember gyermeke)

2008.06.09. 01:26 film

Cuarón sötét jövőképet vizionáló filmje. Ebben a nem is annyira távoli jövőben az az emberiség már szaporodni sem képes valami miatt. 2027-ben már 18 éve nincs újszülött, az emberiség a saját temetését készíti elő, és minden „legfiatalabb" halála világgyász.

Eközben az utcák sötétek, a szmog elviselhetetlen, a nyomortanyák bűzlenek a kormány hajtóvadászatot indít az illegális bevándorlók ellen (bőrszíntől függetlenül, van ott német, olasz, afrikai, román stb., mert Nagy-Britannia a próbálja megóvni saját polgárait, az illegális bevándorlók védelme, segítése stb. bűncselekmény), irtja őket, mintha ők lennének a hibásak.

A film nagy válasza minderre az, hogy a szabadság biztosítja a túlélést. Ha a kihalt játszóterek újra megtelnek, akkor kezdődik el újból az emberiség jövője. A gyermek a legnagyobb erő, amely elől még a tankok is félreállnak.

https://youtube.com/watch?v=NikEQy1XxDE

Szólj hozzá!

Címkék: jövő gyermek az ember of men sci fi gyermeke children alfonso cuarón emigráns

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr66510550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása