Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

filmekről

Olyan filmekről írogatok ezen a kis blogon, amelyek magukban hordoznak valamiféle eszmei mondanivalót, vagyis lehet róluk írni. Ezzel a blog nagymértékű szubjektivitását is elismerem, hiszen valamelyest önkényesen választom ki azt, hogy (szerintem) miről lehet írni, és miről nem. Számos olyan film van, amely soha nem fog belekerülni ebbe a blogba, pedg kiemelkedő, nélkülözhetetlen és alapműnek számít. Magamban hordozom azt a szkepticizmust, mely szerint bizonyos képi dominanciákat nem lehet eszmei síkon kifejezni. És azt is elismerem, hogy a katarzis pusztán tökélyre vitt képiséggel is elérhető, különösebb eszmei tartalom nélkül.

Friss topikok

Linkblog

Julio Medem - Lucía y el sexo (Szex és Lucia)

2008.02.20. 03:13 film

A képek filmje erotikába burkolva, avagy az erotika hozza létre a kép tisztaságát. A film filmen belüli filmnek is tekinthető, hiszen az egész történet meseszerű, valójában felvállalt fikcionális játékot takar. Nem akar valósnak tűnni, mint a valóságot megragadni vagy bemutatni igyekvő filmek, hanem a történetet a fantázia és az esztétikai történetvezetés által kívánja felvetni. A tenger, a napfény, a magány, a halál és a megbocsátás üzenetértékűvé teszi a filmet, mert ezeknek a képi elemeknek és történéseknek a segítségével a néző nem marad puszta eszköze a rendező képi zsenialitásának. Medem zseniálisan látja az apró dolgokat, a finom részleteket, az ellentéteket. Míg Almodovar kifejezetten spanyolos életérzést mutat be, addig Medem a spanyol életérzést nem választja el az ezzel az életérzéssel járó problémáktól. A film katarktikus, de csak azok számára, akik tudnak a képek között olvasni, és megküzdenek az amúgy nem egyszerűen emészthető medemi stílussal. A fim az európai filmtörténet kiemelkedő filmje, egyedülálló mű.

https://youtube.com/watch?v=FqsV5tsV5D0

Szólj hozzá!

Címkék: és szex el sexo y lucia medem lucía

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr84346561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása