HTML

filmekről

Olyan filmekről írogatok ezen a kis blogon, amelyek magukban hordoznak valamiféle eszmei mondanivalót, vagyis lehet róluk írni. Ezzel a blog nagymértékű szubjektivitását is elismerem, hiszen valamelyest önkényesen választom ki azt, hogy (szerintem) miről lehet írni, és miről nem. Számos olyan film van, amely soha nem fog belekerülni ebbe a blogba, pedg kiemelkedő, nélkülözhetetlen és alapműnek számít. Magamban hordozom azt a szkepticizmust, mely szerint bizonyos képi dominanciákat nem lehet eszmei síkon kifejezni. És azt is elismerem, hogy a katarzis pusztán tökélyre vitt képiséggel is elérhető, különösebb eszmei tartalom nélkül.

Friss topikok

Linkblog

Nuri Bilge Ceylan - Iklimler (Climates - Éghajlatok)

2008.06.10. 22:57 film

A kommunikáció zsákutcája egy kapcsolaton belül, avagy az érzéketlenség, a gyarlóság és a szenvedés keveréke. A hősök elmennek egymás mellett, pedig ott az esélyük a boldogságra együtt, tisztán. 

Érdekesség: a filmben a rendező és a felesége játssza a párt, mindezek ellenére mégsem engednek betekintést kapcsolatukba.

https://youtube.com/watch?v=SNVTb7LNZn8

Szólj hozzá!

Címkék: film török ceylan iklimler climates éghajlatok

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr83513889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása