HTML

filmekről

Olyan filmekről írogatok ezen a kis blogon, amelyek magukban hordoznak valamiféle eszmei mondanivalót, vagyis lehet róluk írni. Ezzel a blog nagymértékű szubjektivitását is elismerem, hiszen valamelyest önkényesen választom ki azt, hogy (szerintem) miről lehet írni, és miről nem. Számos olyan film van, amely soha nem fog belekerülni ebbe a blogba, pedg kiemelkedő, nélkülözhetetlen és alapműnek számít. Magamban hordozom azt a szkepticizmust, mely szerint bizonyos képi dominanciákat nem lehet eszmei síkon kifejezni. És azt is elismerem, hogy a katarzis pusztán tökélyre vitt képiséggel is elérhető, különösebb eszmei tartalom nélkül.

Friss topikok

Linkblog

Bahman Ghobadi - Gomgashtei dar Aragh (Marooned in Iraq)

2008.08.10. 15:07 film

A történet kusza és valamilyen szinten lényegtelen, a történeti síkban fellépő, kemény mondanivalóval rendelkező történeti pontok a fontosak. A film utazás a kurdok világába, az iráni-iraki határhoz, abba az üldözött kultúrába, amely a kurdoké, és amelyet Sadam kémiai fegyverekkel gyilkol.

Ghobadi nem kíván klasszikus, nagy kérdéseket feszegető művészfilmet alkotni. A film egyben dokumentációs értékű is, nagyon élesen bemutatja a kurd helyzetet és a kurd realitást, szokásaival, zenéjével, nagyszerű embereivel és nyomorával együtt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: irak irán kurd kurdisztán bahman ghobadi

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr71609302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása